Pečené buchty

Pečené buchty

Tento týždeň vám ponúkame recepty vlasovej stylistky Janette Luknárovej z Bratislavy. Dnes to bude sladká dobrota z kysnutého cesta. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl.

Pečené buchty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na pečené buchty budeme potrebovať:

pol kila polohrubej múky 
100 gramov práškového cukru
3 žĺtka
olej
vanilku
štvrť litra mlieka
2 kocky droždia
tvaroh alebo slivkový lekvár
citrónovú šťavu
štipku soli

Postup:

Najprv si urobíme kvások. Zmiešame teplé mlieko s lyžičkou cukru a dvomi kockami droždia, a necháme pôsobiť. Ostatné suroviny si pripravíme do väčšej misky, do ktorej pridáme nakysnutý kvások a všetko spolu zamiešame. Vznikne nám vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť asi 20 minút. Cesto sa prekladá trikrát, takže po vykysnutí ho znova premiesime a necháme ho pracovať 20 minút.

Tento postup potom opäť zopakujeme a po hodine cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame ho na menšie štvorčeky, ktoré naplníme slivkovým lekvárom alebo tvarohom so žĺtkom, cukrom a citrónovou šťavou. Vytvarujeme si buchtičky, potrieme ich olejom a položíme na pekáč. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 20 až 30 minút. Po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zajtra sa môžete tešiť na bravčovú panenku.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame