Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne vlasovej stylistky Janette Luknárovej. Miroslavovi Würflovi prezradila, že kuracina je skvelá surovina na prípravu rýchleho obeda. Aj preto bude v dnešnom recepte v hlavnej úlohe kuracie mäso.
Zapekané kura s hráškom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zapekané kura s hráškom budeme potrebovať:
4 kuracie stehná
250 gramov zemiakov
100 gramov slaniny
dve polievkové lyžice medu
dve polievkové lyžice olivového oleja
150 ml smotany na varenie
vývar
biele víno
sto gramov zeleného hrášku
mleté čierne korenie
sto gramov strúhaného tvrdého syra
a soľ na dochutenie
Postup:
Kuracie stehná posolíme, okoreníme, zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Mäso položíme na pekáč, medzi stehná vložíme zemiaky, slaninu, stehná polejeme olivovým olejom, pridáme smotanu na varenie a pol hodinu pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia.
Medzitým si uvaríme hrášok, ktorý scedíme, pomiešame s vývarom a bielym vínom.
Touto zmesou polejeme stehná a zapekáme ešte ďalších 15 minút. Po vytiahnutí z rúry môžeme navrch nastrúhať tvrdý syr a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Zajtra si pripravíme pečené buchty.