Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

K nedeľnému obedu neodmysliteľne patrí dezert. Ten, ktorý pripravovala Viera Horáková spolu s Vladimírom Morochovičom je plný sladkého šťavnatého ovocia. Tak si vychutnajme jahodovú bublaninu.

Jahodová bublanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jahodovú bublaninu budete potrebovať:

300 g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
150 g kryštálového cukru
150 g masla
300 ml mlieka
3 vajíčka
500 g čerstvých jahôd

Postup:

V múke rozmiešame prášok do pečiva, pridáme cukor, roztopené vlažné maslo, mlieko, vajcia a všetko spolu dobre vymiešame. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Potom naň rozotrieme pripravené cesto, ktoré posypeme pokrájanými jahodami. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 25 minút. Ak máte veľa jahôd, môžete ich rozmixovať s lyžicou jahodového džemu na hustú kašu a touto zmesou poliať koláč. Nakoniec to celé môžete ozdobiť čerstvou mätou. 

Autor: Vieka Horáková

Živé vysielanie 10:50

Práve vysielame