Jarný zeleninový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu jarného zeleninového koláča budete potrebovať:
4 polievkové lyžice detskej pšeničnej krupice
250 ml horúceho mlieka
2 polievkové lyžice rozpusteného masla
4 vajcia
6 polievkových lyžíc nakrájanej mladej žihľavy
6 polievkových lyžíc nakrájaného mladého špenátu
4 polievkové lyžice strúhaného syra podľa vlastného výberu
Štipka muškátového orieška
1 strúčik cesnaku
Postup:
Detskú krupicu zavaríme do osoleného horúceho mlieka, do ktorého nastrúhame muškátový oriešok. Zamiešame maslo a odstavíme. Do kaše zašľaháme žĺtka. Vznikne hustá kaša. Do vychladnutej kaše primiešame sneh z bielkov a nasekanú žihľavu so špenátom a nastrúhaný syr. Takto pripravenú zmes vylejeme na pripravený vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C 20 minút.
Autor: Viera Horáková