Jarný zeleninový koláč

Jarný zeleninový koláč
Zvlášť mladí ľudia uprednostňujú zdravú, ľahko stráviteľnú stravu. Dnes vám Viera Horáková s Vladimírom Morochovičom ponúknu recept na trochu netradičný, zeleninový koláč zo žihľavy a špenátu so syrom.

Jarný zeleninový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu jarného zeleninového koláča budete potrebovať:

4 polievkové lyžice detskej pšeničnej krupice
250 ml horúceho mlieka
2 polievkové lyžice rozpusteného masla
4 vajcia
6 polievkových lyžíc nakrájanej mladej žihľavy
6 polievkových lyžíc nakrájaného mladého špenátu
4 polievkové lyžice strúhaného syra podľa vlastného výberu
Štipka muškátového orieška
1 strúčik cesnaku

Postup:

Detskú krupicu zavaríme do osoleného horúceho mlieka, do ktorého nastrúhame muškátový oriešok. Zamiešame maslo a odstavíme. Do kaše zašľaháme žĺtka. Vznikne hustá kaša. Do vychladnutej kaše primiešame sneh z bielkov a nasekanú žihľavu so špenátom a nastrúhaný syr. Takto pripravenú zmes vylejeme na pripravený vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C 20 minút.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie 19:02

Práve vysielame