Poctivá chrenová omáčka

Poctivá chrenová omáčka

Omáčky sú neodmysliteľnou súčasťou mnohých jedál. Zaiste aj vy pripravujete paradajkovú, hríbovú či luskovú, ale čo tak pripraviť si poctivú chrenovú omáčku. Viera Horáková ju varila spolu s Vladimírom Morochovičom.

Poctivá chrenová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na poctivú chrenovú omáčku potrebujete: 

3 polievkové lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
250 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice masla
3 polievkové lyžice hladkej múky
pol litra hovädzieho vývaru
1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
1 čajovú lyžicku soli

Postup:

Na dvoch lyžiciach masla opražíme tri lyžice hladkej múky. Múku opražíme na sucho, do hrnca rozpustíme maslo a pridáme opraženú múku. Vznikne zápražka, ktorú zalejeme hovädzím vývarom. Rozšľaháme to tak, aby sme v omáčke nemali hrudky.

Vzniknutú omáčku dôkladne prevaríme pomalým varom za stáleho miešania. Potom prilejeme smotanu, a privedieme k varu. Pridáme tri vrchovaté lyžice strúhaného čerstvého alebo konzervovaného chrenu a necháme prejsť pomalým varom.

Zajtra si pripravíme veľkonočnú hrudku.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame