Po celý tento týždeň varíme zdravo a chutne. Dnes si na svoje prídu tí z vás, ktorí do jedálneho lístka radi zaraďujú medvedí cesnak. Ako povedal Viere Horákovej Vladimír Morochovič, je to malý zázrak z voľnej prírody, ktorého konzumácia posilňuje zdravie. Tu je recept na maslo s medvedím cesnakom.
Maslo s medvedím cesnakom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na maslo s medvedím cesnakom budete potrebovať:
250 g kravského masla a 30 lístkov medvedieho cesnaku
Postup:
Dobre umyté a osušené lístky medvedieho cesnaku nasekáme na drobno na doske a následne za pomoci ponorného mixéra rozmixujeme s povoleným maslom na jemnú hmotu. Tú naložíme do cukrárenského vrecúška a nastriekame na papier na pečenie. Na pol hodiny vložíme do mrazničky a potom už takto vychladené maslo môžeme vložiť do vrecúška a odložiť naspäť do mrazničky.Takto ho už máme pripravené a podľa potreby ho môžeme použiť do polievok, omáčok, alebo na mäso.
Zajtra budeme pripravovať poctivú chrenovú omáčku