Osviežujúci šalát s púpavovými listami

Osviežujúci šalát s púpavovými listami
Celý tento týždeň budeme variť zdravo a chutne. Ako sa dozvedela Viera Horáková od šéfkuchára Vladimíra Morochoviča, pri príprave jedál rád využíva dary prírody. Či už púpavové listy, chren alebo medvedí cesnak.

Osviežujúci šalát s púpavovými listami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na osviežujúci šalát s púpavou budete potrebovať:

1 šálku púpavových listov
½ hrnčeka vlašských orechov
5 veľkých červených reďkoviek
1 polievková  lyžica olivového oleja
1 polievková  lyžica citrónovej šťavy
1 polievková  lyžica medu
10 g soli

Postup:

Mladé púpavové listy si dobre umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Pridáme  umyté a na kúsky nakrájané reďkovky a  vlašské orechy. Polejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy,  soli a medu. Šalát dáme na hodinku do chladničky, aby sa chute dobre spojili a podávame.

Zajtra si pripravíme maslo s medvedím cesnakom.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame