Zuzana Žáková rada pečie. Niektoré recepty si upravuje do zdravšej podoby, pri iných dodržiava stanovený postup. Uvidíme, ako to bude dnes.
Tradičná bábovka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tradičnú bábovku budeme potrebovať:
5 žĺtkov
210g práškového cukru
1 vanilkový cukor
150 ml oleja (ja dávam pol olej, pol rozpustené maslo)
200ml mlieka
400g hladkej múky
1 prášok do pečiva
5 bielkov
2 lyžice kakaa
Postup:
Všetky ingrediencie okrem kakaa zmiešame. Bielka pridáme nakoniec. Cesto rozdelíme na dve časti a do druhej pridáme kakao. Niekedy pridám aj nasekané vlašské orechy. Do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy dáme postupne obe časti cesta. Pečieme na 180 stupňov približne 40 minút. Dobrú chuť!