Koláč, ktorý vám dnes ponúkne Zuzana Žáková spolu s Michalom Hercegom, je vraj šťavnatý a to aj na druhý či tretí deň po upečení, ak ho pravdaže nezjete oveľa skôr.
Recept na Zuzanin koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Zuzaninho koláča budeme potrebovať:
6 vajec
100 - 150g akéhokoľvek cukru
200g mletých mandlí
2 pomaranče
50g kakao
½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
Postup:
Najprv si vo vode uvaríme ošúpané pomaranče (varíme minimálne hodinu). Vodu zlejeme a pomaranče rozmixujeme. Ja si zvyknem pomaranče uvariť už deň vopred, potom príprava koláčika trvá naozaj chvíľku. Všetky ingrediencie zmiešame. Ja dávam menej cukru, okolo 100 gramov, ale pre milovníkov sladkého odporúčam 150 gramov. Pripravené cesto vylejeme do papierom vyloženej tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečieme cca 45 min. Záleží na šťavnatosti a veľkosti pomarančov. Cesto je vždy redšie, netreba sa báť, upečie sa. Po vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládovou polevou a ozdobiť mandľami.