Žralok v marináde

Žralok v marináde

Tento týždeň si varíme špeciality z rýb.

Dnes si pripravíme žraloka nielen preto, že po marinovaní chutí, ale aj preto, že je zdrojom proteínov a vitamínov – predovšetkým vitamínu B 12. A na rozdiel od mastných rýb, ako losos či makrela, neobsahuje žiadne tuky. 

Žralok v marináde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: soľ, 500 g žralok, mlieko; na marinádu: 1/2 lyžičky bazalky, 1 lyžička sójovej omáčky, 100 g masla, 1 lyžička sušenej alebo čerstvej petržlenovej vňate, 1/2 ks citrón, 1/2 lyžičky oregana.

Postup: Porcie žraloka umyjeme a naložíme na 4 hodiny do mlieka, odbúrajú tak prípadnú horkastú chuť. Žraloka mierne osolíme. Pripravíme si marinádu. Z polovičky citróna vytlačíme šťavu a premiešame ju s nasekanou petržlenovou vňaťou, oreganom, bazalkou, rozpusteným maslom a sójovou omáčkou. Porcie žraloka potrieme z oboch strán marinádou a necháme odležať 2 hodiny. Panvica rozpálime a marinovaného žraloka osmažíme z oboch strán. Často obraciame, mäso je mäkké a pripravené ku konzumácii za 10 minút. Žraloka v marináde podávame so zemiakovou prílohou, hodia sa hranolčeky, krokety, pečené zemiaky. Dobrú chuť vám praje Beáta Repíková a Linda Deáková zo SOŠ na Farského ul. v Bratislave.

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame