Nepečené – nevarené: letná syrová roláda

Nepečené – nevarené: letná syrová roláda

Stojíme na prahu letných prázdnin, no pre študentov gastronomických odborov sa práve teraz začína rušné pracovné obdobie, keď teoretické poznatky uplatnia v reštauráciách či hoteloch.

A ktovie... Možno na niektorom jedálnom lístku nájdete aj nasledujúci letný, nevarený a nepečený recept. A ak náhodou nie, môžete si toto jedlo ľahko pripraviť aj sami doma.

Nepečené – nevarené: letná syrová roláda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Roláda z Goudy s čerstvým špenátom, varenými vajíčkami a sušenými rajčinami
Roztopíme syr Goudu (min. 45 % sušiny), rozvaľkáme ho na plát hrubý asi 0,5 cm. Pridáme zmes zo špenátu sušených rajčín a taveného syra, poukladáme uvarené nakrájané vajíčka a zrolujeme, dáme do chladničky na 2 – 3 hodiny vychladnúť. Podávame s čerstvou bagetou ako studené predjedlo na studené misy.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame