Čevabčiči

Čevabčiči

V srbskej kuchyni pokračujeme aj dnes a ponúkame vám ďalšie rozšírené jedlo aj u nás – a tým je čevabčiči.

Petrovi Bučekovi o jeho príprave povedal viac šéfkuchár jednej z bratislavských reštaurácií Slavomír Matúš:

Čevabčiči Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príprava čevabčiči je pomerne jednoduchá a zvládne ju takmer každý. Bravčové mäso zomelieme, prípadne ho môžeme obohatiť aj hovädzím či jahňacím, pridáme soľ, dosť korenia a podľa chuti najemno posekanú cibuľku. Zmes vytvarujeme do šulčekov a dáme na gril. Používame buď bravčovú krkovičku či pliecko, ale môžeme dať aj kvalitnejšie mäso, len pri grilovaní potom pozor, aby to nezoschlo. Podávame so žemľou či chlebom a v Srbsku sa to zapíja kyslým mliekom. Želáme vám dobrú chuť.

Peter Buček

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame