14.5.2013
Suroviny: 1 PL masla, pór(biela časť), 4 bravčové kotlety, soľ, mleté korenie, mletá červená paprika, 2 PL oleja, maslo, strúhanka, 250 g sterilizovaných šampiňónov, 3 paradajky, 2 dcl smotany sladkej, 100 g syru Ementál
Postup: Na masle speníme pokrájaný pór, osolíme a odložíme. Vykostené kotlety osolíme, okoreníme, naklepeme a na oleji prudko opečieme. Pekáč potrieme maslom, vysypeme strúhankou a na dno uložíme pór. Na pór navrstvíme kotlety, šampiňóny a plátky paradajok. Zalejeme smotanou, posypeme strúhaným syrom a pečieme asi 20 minút v stredne vyhriatej rúre. Na konci ešte môžeme prudko zapiecť pri vyššej teplote. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.
Magdaléna z Nitry