Fazuľová polievka

Fazuľová polievka

Aj dnes vám ponúkame tradičný záhorácky recept. Fantastické, niekedy ale zabudnuté recepty, ktoré sme vysielali počas tohto týždňa, vám prerozprávala pani Mária Čechová zo Záhorskej Bystrice.

Ak dnes ešte neviete, čo by ste mohli uvariť na obed, fazuľová polievka je tiež jednou z možností. Najskôr ma ale zaujímalo, či je táto fazuľová polievka odlišná od tých ostatných?

Fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: asi 1 liter fazuľky, načistenú zeleninu – mrkvu, zeler, petržlen, pór, cibuľu a cesnak, petržlenovú vňať, soľ a vegetu.
Postup: do vriacej vody dáme fazuľku, nesolíme, asi po 10 minútach varu pridáme všetku zeleninu, osolíme a uvaríme do mäkka. Medzitým urobíme zásmažku – opražíme hladkú múku na masti alebo oleji, pridáme k uvarenej zelenine, dáme aj vegetu, cesnak a po odstavení z plynu aj petržlenovú vňať.

Na rezance potrebujeme 1 kg hrubej múky, 2 ČL soli, 3 – 4 dcl vlažnej vody a z tohto všetkého zarobíme akurátne – nie riedke – cesto. Rozdelíme ho na 3 časti, necháme odležať, cestá postupne vyvaľkáme, nakrájame na rezance, dáme variť a keď vyplávajú na povrch, vyberieme z vody, dáme na plech, pomastíme a rozmrvíme. Servírujeme na tanier najskôr rezance, ktoré zalejeme fazuľovou polievkou.

Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame