Lososové špízy pečené na rozmaríne so slaninou a teplým cuketovým šalátom

Lososové špízy pečené na rozmaríne so slaninou a teplým cuketovým šalátom

Pokiaľ sme v minulosti považovali varenie za povinnosť a nevyhnutnosť, pre mnohých ľudí sa dnes príprava jedla stáva experimentovaním a zábavou. Aj na to vsádza bratislavská reštaurácia, v ktorej si hosť pripraví z ponúknutých surovín svoje jedlo sám, Suroviny sú ale predpripravené a za sporákom strávite najviac 30 minút. Prečo sa varenie stáva zábavou povedal Tatiane Šuškovej šéfkuchár reštaurácie Róbert Kirth.

Lososové špízy pečené na rozmaríne so slaninou a teplým cuketovým šalátom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie:

  • cesnak nakrájaný na plátky 10 g
  • Citrónové korenie 1 g
  • rozmarín 6 g – 2 dlhé kusy
  • cuketa 100 g
  • tymián 3 g
  • tmavú bagetu (60 g)
  • Limetka 40 g
  • Losos 140 g
  • Extra virgin olivový olej
  • Červenú cibuľu 40 g
  • Chilli vločky 0,5 g
  • Koriander 1 g
  • Slanina 80 g – 4 veľké dlhé pásy
  • Cherry paradajky 6 menších kusov

Lososa rozdelíme na 6 kusov. Z polovice oleja a pripravenej zmesi korenia si pripravíme marinádu, v ktorej premiešame kúsky lososa. Z vetvičky rozmarínu odstránime lístky, ktoré necháme len na vrchu a postupne na ňu napichujeme plátky – cibuľu, citrón, losos, bagetku...  porcia je vyrátaná na dva špízy – teda jednu porciu. Osolíme, okoreníme, polejeme zvyškom oleja a môžem vložiť na plechu s papierom na pečenie do rúry. Pečieme 10 minút.

Medzitým si z cukety si vyrobíme so škrabkou dlhé tenké plátky, ktoré zmiešame so cherry pradajkami olivovým olejom, koriandrom, chilli vločkami a cesnakom – a dáme piecť do rúry. Tento teplý zeleninový šalát podávame na tanieri ako prílohu k lososovým špízom.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame