Bravčová sviečkovica s paradajkovými tagliatelle na vodke

Bravčová sviečkovica s paradajkovými tagliatelle na vodke

Navar si a zjedz si sám...
V novej bratislavskej reštaurácii si hostia pripravujú jedlá vedľa seba za spoločným stolom ako počas spoločenskej hry. Hostia postupujú podľa videonávodu v tablete, všetky suroviny a potrebný riad majú „po ruke“ a personál reštaurácie je v prípade potreby k dispozícii. Navarené jedlo si potom vychutnajú pri tom istom stole, kde varili.

A tak sa z jedla stáva nielen chutná potrava, ale aj atraktívny zážitok. Vznikom tejto reštaurácie sa podľa jednej so zakladateliek Betty Szabóovej, s ktorou sa rozprávala Tatiana Šušková doplnil aj geografický trojuholník troch európskych metropol.

Bravčová sviečkovica s paradajkovými tagliatelle na vodke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ingrediencie:

  • tagliatelle 150 g
  • bravčová sviečkovica 130-140 g
  • paradajkový pretlak 220 g
  • maslo 15 g
  • vodka 1,5 cl
  • smotana na varenie 0,5 dcl 
  • kapary 15 g
  • petržlen 1-2 g
  • syr parmezánového typu 15 g
  • biela a červená cibuľa 20-20 g
  • tymián 1 g
  • petržlen


Príprava:
Bravčová sviečkovica: Panenku opečieme na panvici na olivovom oleji z každej strany 2-3 minúty. Pridáme maslo a tymián a necháme pôsobiť na mäso.

Na panvici, kde sme pripravovali mäso na zvyšnom výpeku osmažíme červenú a bielu cibuľu, pridáme omáčku zo sekaných paradajok a sekané kapari. Prevaríme, pridáme smotanu, premiešame. 

Do omáčky preložíme uvarené  taglliatele, necháme prehriať, môžeme , ale nemusíme preliať trochou vodky. Počkáme kým sa vyparí.

Na tanier servírujeme najskôr cestoviny,  na ne nakrájané plátky sviečkovice, posypeme petržlenovou vňaťou a tymiánom.    

Zajtra si v Kulináriu pripravíme Lososove špízy pečené na rozmaríne so slaninou a teplým cuketovým šalátom.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame