Navar si a zjedz si sám...
V novej bratislavskej reštaurácii si hostia pripravujú jedlá vedľa seba za spoločným stolom ako počas spoločenskej hry. Hostia postupujú podľa videonávodu v tablete, všetky suroviny a potrebný riad majú „po ruke“ a personál reštaurácie je v prípade potreby k dispozícii. Navarené jedlo si potom vychutnajú pri tom istom stole, kde varili.
A tak sa z jedla stáva nielen chutná potrava, ale aj atraktívny zážitok. Vznikom tejto reštaurácie sa podľa jednej so zakladateliek Betty Szabóovej, s ktorou sa rozprávala Tatiana Šušková doplnil aj geografický trojuholník troch európskych metropol.
Bravčová sviečkovica s paradajkovými tagliatelle na vodke
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ingrediencie:
- tagliatelle 150 g
- bravčová sviečkovica 130-140 g
- paradajkový pretlak 220 g
- maslo 15 g
- vodka 1,5 cl
- smotana na varenie 0,5 dcl
- kapary 15 g
- petržlen 1-2 g
- syr parmezánového typu 15 g
- biela a červená cibuľa 20-20 g
- tymián 1 g
- petržlen
Príprava:
Bravčová sviečkovica: Panenku opečieme na panvici na olivovom oleji z každej strany 2-3 minúty. Pridáme maslo a tymián a necháme pôsobiť na mäso.
Na panvici, kde sme pripravovali mäso na zvyšnom výpeku osmažíme červenú a bielu cibuľu, pridáme omáčku zo sekaných paradajok a sekané kapari. Prevaríme, pridáme smotanu, premiešame.
Do omáčky preložíme uvarené taglliatele, necháme prehriať, môžeme , ale nemusíme preliať trochou vodky. Počkáme kým sa vyparí.
Na tanier servírujeme najskôr cestoviny, na ne nakrájané plátky sviečkovice, posypeme petržlenovou vňaťou a tymiánom.
Zajtra si v Kulináriu pripravíme Lososove špízy pečené na rozmaríne so slaninou a teplým cuketovým šalátom.