Štefanská fašírka

Štefanská fašírka

Aj v dnešnom Kulináriu si pripravíme recept zo Záhoria, pani Mária Čechová zo Záhorskej Bystrice sa s Marcelou Jedinákovou podelila o recept na štefanskú fašírku.

Štefanská fašírka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na štefanskú fašírku potrebujeme: 2 kg bravčového pliecka, môže byť aj bôčik, vajíčka, soľ, korenie, cesnak, strúhanku, trochu hladkej múky, majoránku, petržlenovú vňať.
Postup: zomelieme mäso, osolíme, pridáme všetky ostatné korenia a prísady, vymiešame do masy, na pomúčenej doske roztlačíme do štvorca, medzitým uvaríme vajíčka na tvrdo, ktoré poukladáme do stredu. Zatočíme, otočíme dole ranou, mokrou rukou vyrovnáme, posypeme múkou, opäť vyrovnáme, dáme do vymasteného pekáča a podlejeme vodou. Keď sa fašírka upečie, necháme ju vychladnúť a krájame na kolieska.

Podávame napr. s viedenskou omáčkou: postavíme vodu, pridáme na kolieska pokrájané zemiaky, bobkový list, korenie celé čierne, ale aj nové celé a cibuľku. Necháme vyvariť, potom koreniny vyberieme, urobíme zátrepku z mlieka a hlavnej múky, prihustíme, pridáme kôpor, šľahačku a na záver dochutíme kyslou smotanou. Podávame s chlebom a s upečenou štefanskou fašírkou.

Marcela jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame