Pečené jablká s 3 druhmi syra a slaninou

Pečené jablká s 3 druhmi syra a slaninou

Dnes vás v Kulináriu pozveme do zaujímavej reštaurácie, kde si jedlo, ktoré neskôr skonzumujete pripravíte vlastne sami. Len nedávno pribudla v Bratislave po Budapešti a Viedni reštaurácia, fungujúca na princípe Do it Yourself – teda sprav si sám. V reštaurácii Makery teda platí, čo si navaríš, to si aj zješ. O tomto koncepte sa Tatiana Šušková rozprávala najskôr s jednou so zakladateliek Betty Szaboovou.

Pečené Jablko s 3 druhmi syra a slaninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu pečených jabĺk:

  • 30 gramov mascarpone
  • 10 gramov parmezán
  • 30 gramov čedar
  • 15-20 gramov kozí syr
  • 1 gram pažítky
  • klinčeky 5-6 kusov
  • 1 gramov citrónové korenie
  • 1 gramov šafran
  • 20 gramov pomaranč
  • 15 gramov rozdrvené arašidy
  • 5 gramov sušené brusnice
  • 10 gramov sušené slivky
  • 60 gramov slaniny – jablko
  • tymian na dekoráciu
  • klinčeky
  • soľ

Postup:
Jablká prekrojíme na polovicu, vnútro vyberieme, v miske si zmiešame všetky druhy syrov, pridáme bylinky, osolíme, premiešame pridáme šťavu z vytlačeného pomaranča, dobre premiešanou zmesou naplníme jablko. Obalíme ho plátkom slaniny, ktorú zopneme klinčekom. Jabĺčko vložíme nádoby s papierom na pečenie, posypeme trochou orieškov a parmezánu, zakryjeme slaninou. Do slaninky obalíme do plátka slaniny aj sušené ovocie , zopneme klinčekom a pečieme spolu s jabĺčkom. Pečieme v rúre 15 minút pri 200 stupňoch.

Hotové jabĺčko posypeme pažítkou, ozdobíme tymianom a na tanieri doplníme sušeným ovocím upečeným v slaninke. Dobrú chuť!

A zajtra si pripravíme zaujímavú cesnakovú polievku.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame