Dnes vás v Kulináriu pozveme do zaujímavej reštaurácie, kde si jedlo, ktoré neskôr skonzumujete pripravíte vlastne sami. Len nedávno pribudla v Bratislave po Budapešti a Viedni reštaurácia, fungujúca na princípe Do it Yourself – teda sprav si sám. V reštaurácii Makery teda platí, čo si navaríš, to si aj zješ. O tomto koncepte sa Tatiana Šušková rozprávala najskôr s jednou so zakladateliek Betty Szaboovou.
Pečené Jablko s 3 druhmi syra a slaninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu pečených jabĺk:
- 30 gramov mascarpone
- 10 gramov parmezán
- 30 gramov čedar
- 15-20 gramov kozí syr
- 1 gram pažítky
- klinčeky 5-6 kusov
- 1 gramov citrónové korenie
- 1 gramov šafran
- 20 gramov pomaranč
- 15 gramov rozdrvené arašidy
- 5 gramov sušené brusnice
- 10 gramov sušené slivky
- 60 gramov slaniny – jablko
- tymian na dekoráciu
- klinčeky
- soľ
Postup:
Jablká prekrojíme na polovicu, vnútro vyberieme, v miske si zmiešame všetky druhy syrov, pridáme bylinky, osolíme, premiešame pridáme šťavu z vytlačeného pomaranča, dobre premiešanou zmesou naplníme jablko. Obalíme ho plátkom slaniny, ktorú zopneme klinčekom. Jabĺčko vložíme nádoby s papierom na pečenie, posypeme trochou orieškov a parmezánu, zakryjeme slaninou. Do slaninky obalíme do plátka slaniny aj sušené ovocie , zopneme klinčekom a pečieme spolu s jabĺčkom. Pečieme v rúre 15 minút pri 200 stupňoch.
Hotové jabĺčko posypeme pažítkou, ozdobíme tymianom a na tanieri doplníme sušeným ovocím upečeným v slaninke. Dobrú chuť!
A zajtra si pripravíme zaujímavú cesnakovú polievku.