Katkina maková torta

Katkina maková torta

Celý týždeň vám ponúkame sladké recepty redaktorky Kristíny Hanákovej. Je to naša rozhlasová kolegyňa, pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a vo svojom voľnom čase veľmi rada pečie. Na dnešnú kulinársku lahôdku bol zvedavý aj Miroslav Würfl...

Katkina maková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko redaktorka Kristína Hanáková, ktorá dnes pripravovala Katkinu makovú tortu. Zopakujme si, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu...

SUROVINY:

  • 6 žĺtok
  • 6 bielok
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 150 g pomletého maku
  • 70 g pomletých mandlí
  • 150 g masla
  • 120 g vanilínového cukru


Na polevu si zmiešame:

  • 150 g čokolády na varenie
  • podľa chuti rum
  • 2 polievkové lyžice džemu


POSTUP:   
Z bielka a polovice cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do zmäknutého masla vmiešame žĺtky s druhou polovicou cukru, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme približne 45 minút vo vyhriatej rúre na 150 stupňov. Na záver tortu polejeme rumovo-džemovou polevou, necháme vychladnúť, a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame