Celý týždeň vám ponúkame sladké recepty redaktorky Kristíny Hanákovej. Je to naša rozhlasová kolegyňa, pracuje vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a vo svojom voľnom čase veľmi rada pečie. Na dnešnú kulinársku lahôdku bol zvedavý aj Miroslav Würfl...
Katkina maková torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko redaktorka Kristína Hanáková, ktorá dnes pripravovala Katkinu makovú tortu. Zopakujme si, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu...
SUROVINY:
- 6 žĺtok
- 6 bielok
- 1 balík prášku do pečiva
- 150 g pomletého maku
- 70 g pomletých mandlí
- 150 g masla
- 120 g vanilínového cukru
Na polevu si zmiešame:
- 150 g čokolády na varenie
- podľa chuti rum
- 2 polievkové lyžice džemu
POSTUP:
Z bielka a polovice cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do zmäknutého masla vmiešame žĺtky s druhou polovicou cukru, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme približne 45 minút vo vyhriatej rúre na 150 stupňov. Na záver tortu polejeme rumovo-džemovou polevou, necháme vychladnúť, a môžeme podávať. Dobrú chuť!