Rozprávková torta

Rozprávková torta

Tento týždeň vám ponúkame sladké recepty redaktorky Kristíny Hanákovej. Pracuje v Slovenskom rozhlase, vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a vo voľnom čase veľmi rada pečie. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl...

Rozprávková torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola redaktorka Kristína Hanáková, ktorá dnes pripravovala rozprávkovú tortu. Zopakujme si, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu...

Na korpus budeme potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 3 polievkové lyžice vanilínového cukru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa


Na krém si pripravíme:

  • 500 ml  33%-tnej smotany na šľahanie
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 2 polievkové lyžice vanilínového cukru

 
POSTUP:   

Večer zmiešame smotanu na šľahanie s cukrom a kakaom a krátko povaríme. Po vychladnutí odložíme do chladničky. Na nasledujúci deň si z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne doň opatrne zašľaháme žĺtky a múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 10 minút. Šľahačkovú hmotu vyberieme z chladničky a vyšľaháme do tuha. Hotový krém navrstvíme na vychladnutý tortový korpus. Ozdobíme podľa fantázie - napríklad strúhanou čokoládou.  Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame