Tento týždeň vám ponúkame sladké recepty redaktorky Kristíny Hanákovej. Pracuje v Slovenskom rozhlase, vo francúzskej redakcii vysielania do zahraničia, a vo voľnom čase veľmi rada pečie. Rozprával sa s ňou Miroslav Würfl...
Rozprávková torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola redaktorka Kristína Hanáková, ktorá dnes pripravovala rozprávkovú tortu. Zopakujme si, čo všetko budeme potrebovať na jej prípravu...
Na korpus budeme potrebovať:
- 4 vajcia
- 3 polievkové lyžice vanilínového cukru
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
Na krém si pripravíme:
- 500 ml 33%-tnej smotany na šľahanie
- 1 polievkovú lyžicu kakaa
- 2 polievkové lyžice vanilínového cukru
POSTUP:
Večer zmiešame smotanu na šľahanie s cukrom a kakaom a krátko povaríme. Po vychladnutí odložíme do chladničky. Na nasledujúci deň si z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne doň opatrne zašľaháme žĺtky a múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 10 minút. Šľahačkovú hmotu vyberieme z chladničky a vyšľaháme do tuha. Hotový krém navrstvíme na vychladnutý tortový korpus. Ozdobíme podľa fantázie - napríklad strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!