Aj dnešný recept varia záhorácki „fajnšmekri“ – tento týždeň pripravujeme tradičné, možno trochu zabudnuté, ale výborné záhorácke recepty.
Pani Mária Čechová zo Záhorskej Bystrice vám dnes prezradí svoj obľúbený recept na plnený bôčik.
Plnený bôčik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kúpime si bôčik – ak sa dá, vyberieme v tvare štvorca. Doma ho umyjeme, narežeme ho vodorovne, urobíme „vačok“, večer nasolíme a necháme do rána odležať v chladničke.
Plnka: nakrájame 10 až 12 rožkov, zohrejeme asi 3/4 l mlieka, pridáme trochu oleja a vajíčka – na každý rožok 1 vajce, pridáme veľa petržlenovej vňate, korenie, soľ, trochu vegety.
Všetko spolu vymiešame na masu a natlačíme do bôčika. Zašijeme pevnou niťou, podlejeme vodou a pomaly do červena pečieme, ale najskôr chvíľu na silnejšej teplote, aby sa mäso zcelilo, potom teplotu znížime a nezabudneme ho často oblievať. Ako prílohu podávame sedliacky alebo majonézový zemiakový šalát.