Recept takmer zabudnutý v jednom zošite Ján Petrík objavil a teraz si ho vypočujeme. Nahral Michal Herceg.
Tofu na piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 400 g tofu miešané
- 1 väčšia cibuľa
- olej poľa potreby
- štipka kari korenia
- 4 lyžice sójovej omáčky
- drvená rasca
- 3-4 lyžice kečupu
- 2 lyžice hladkej múky
- 100 ml pochúťkovej smotany alebo jogurt
- 400 ml mlieka
Postup práce:
Tofu pokrájame na rezance, ochutíme sójovou omáčkou a rascou. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme tofu a chvíľu dusíme, opatrne miešame. Ochutíme kari korením a kečupom.
V mlieku rozšľaháme múku a smotanu a zalejeme tofu. Miešame kým neprevrie. Podávame s knedľou, ryžou zemiakmi alebo s cestovinou.
Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk