Včerajší recept Jána Petríka z bravčovej sviečkovice bol taký sýty, že sme možno ešte ani nevyhladli. Michala Hercega však aj napriek tomu zaujímalo, čo si dnes dáme. Verme, že to bude chutiť aj vám.
Švédska roštenka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 4 plátky roštenky á 150 g
- 1 lyžica horčice
- 80 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 50 g cibule
- 1/8 l hovädzieho vývaru (masox)
- 4 sardelové očká
- 1/8 l kyslej smotany
- 50 g kyslých uhoriek
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup práce:
Plátky chrbtom noža naklepeme. Mäso osolíme, posypeme čiernym korením a múkou. Na rozpálenom masle ho opečieme z obidvoch strán.
Cibuľu, uhorky a sardelové očká nadrobno posekáme a zmiešame. Na každý plátok dáme za lyžicu cibuľovej zmesi. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Mäso neobraciame. Smotanu rozmiešame s horčicou a vlejeme ju do rajnice s mäsom. Chvíľu povaríme. Jedlo podávame s opekanými zemiakmi.