Aj dnešný recept nám spolu s Michalom Hercegom ponúkne Ján Petrík a bude to sviečková v župane.
Sviečková v župane
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 500 g bravčovej sviečkovice
- 500 g lístkového cesta
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 100 g póru
- 50 g vlašských orechov
- 150 g plátkov anglickej slaniny
- lyžica dijonskej horčice
- petržlenová vňať
- 1 vajce
- olivový olej
- sušený cesnak
- soľ
- korenie
Postup práce:
Sviečkovicu jemne osolíme, okoreníme a rozdelíme na 4 kusy. Potrieme horčicou a zavinieme do slaniny. Prudko opečieme na oleji z každej strany. Opečené mäso odložíme nabok
Vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájané šampiňóny, pór, orechy a petržlenovú vňať. Osolíme a okoreníme.
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 4 časti. Na cesto rozdelíme plnku, na ňu poukladáme porcie mäsa a pevne zvinieme.
Závitky preložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút. Potom plech vyberieme, potrieme zmesou rozšľahaného vajca, cesnaku a soli. Dáme zapiecť ešte na 5 minút do rúry.