Šmór

Šmór

Dnešný recept je veľmi jednoduchý a rýchly, pripravíme si šmór.

Tento týždeň vám ponúkame tradičné záhorácke recepty, Marcele Jedinákovej ich prerozprávala vynikajúca kuchárka, aktívna a stále dobre naladená pani Mária Čechová zo Záhorskej Bystrice.

Šmór Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu záhoráckeho jedla šmór potrebujeme: 4 – 5 vajíčok, mlieko (do cca litra), soľ, korenie, hrubú múku. Z týchto ingrediencií vymiešame cesto, ktoré má byť hustejšie ako palacinkové – aby netieklo. Cesto dáme na rozpálenú panvicu a počas pečenia miešame ho habarkou akoby trháme. Keď už nie je surové, je hotové. Jedlo podávame teplé s čajom a šalátom, najlepšie ako druhý chod po polievke. Ďalšou možnosťou je uvariť polievku s názvom haca prca – ide o vajíčkovú polievku so zápražkou, s pórom a rascou.
Šmór môžeme urobiť aj na sladko, vtedy pridáme do cesta vanilku a prisladíme, ako keď robíme palacinky, potom podávame s džemom.

Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame