V nedeľu si zvykneme pripravovať tradičný obed, málokto odolá dobrým rezňom so šalátom. Dnes máme pre Vás podobnú špecialitu, len sme sa inšpirovali tak ako celý tento týždeň Rakúsko Uhorkou kuchyňou. Nedeľný obed podávame s Beátou Repíkovou a šéfkuchárom Michalom Šafárikom z Bratislavy.
Cisárske dukáty
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pripravili sme cisárske dukáty alebo cisárske dukátiky sú to rezne plnené kuriatkom, ktoré sú potom obalené v trojobale a vyprážané. Potrebujeme:
- 600 g bravčovej panenky
- 150 g hríbov – kuriatok - môžu byť aj mrazené
- 80 g nakrájanej cibule
- 1 lyžičku sekanej petržlenovej vňate
- 40 g masla
- soľ
- mleté čierne,korenie
- citrón
- olej
- na troj obal - vajce, múku, strúhanku
Postup: maslo na panvici roztopíme, na ňom opečieme cibuľku. Pridáme na kuriatka opečieme. Pridáme petržlenovú vňať - ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a zmiešame - necháme vychladnúť v chladničke, potom pracujeme s panenkou nakrájame ju na 12 rezňov - v strede urobíme kapsu a do nej potom vkladáme kuriatkovu zmes. Obalíme v trojobale, vysmažíme a podávame so šalátom – s listovým šalátom a tekvicovým olejom s tekvicovými semiačkami. Dobrú chuť vám želáme.