Filety zo sumca na chrenovej omáčke

Filety zo sumca na chrenovej omáčke

Mnohí z nás obľubujú stredomorskú stravu, lebo sa podávajú jedlá so zeleninou a ryby. Také recepty nájdeme aj v tradičnej rakúsko-uhorskej kuchyni, podľa nich vám tento týždeň  niektoré špeciality pripravujeme. S Beátou Repíkovou a Michalom Šafarikom.

Filety zo sumca na chrenovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujeme:  

  • 1,5 kg filet zo sumca
  • 1,5 l rybacieho alebo zeleninového vývaru
  • 100 g póru
  • 150 g  zeleru
  • 80 g chrenu
  • 150 g šalotky
  • 200 ml bieleho vína
  • 150 ml šľahačky
  • 30 g masla
  • citrón
  • soľ
  • korenie


Postup: filety očistíme a ochutíme (soľ, korenie, citrón), vývar dáme do hrnca a redukujeme. Pridáme zeleninu a filety povaríme 

Po desiatich minútach filet vyberieme a zeleninu ďalej varíme, redukujeme. Pridáme do vývaru víno - povaríme. Pridáme smotanu povaríme. Pridáme maslo a chren a rozmixujeme Dochutíme citrónom, soľou, korením. 

Podávame v hlbokom  tanieri. Do ktorého položíme filet ten zalejeme krémovou chrenovou omáčkou a k nej pridáme varené zemiaky s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame