Mnohí z nás obľubujú stredomorskú stravu, lebo sa podávajú jedlá so zeleninou a ryby. Také recepty nájdeme aj v tradičnej rakúsko-uhorskej kuchyni, podľa nich vám tento týždeň niektoré špeciality pripravujeme. S Beátou Repíkovou a Michalom Šafarikom.
Filety zo sumca na chrenovej omáčke
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme:
- 1,5 kg filet zo sumca
- 1,5 l rybacieho alebo zeleninového vývaru
- 100 g póru
- 150 g zeleru
- 80 g chrenu
- 150 g šalotky
- 200 ml bieleho vína
- 150 ml šľahačky
- 30 g masla
- citrón
- soľ
- korenie
Postup: filety očistíme a ochutíme (soľ, korenie, citrón), vývar dáme do hrnca a redukujeme. Pridáme zeleninu a filety povaríme
Po desiatich minútach filet vyberieme a zeleninu ďalej varíme, redukujeme. Pridáme do vývaru víno - povaríme. Pridáme smotanu povaríme. Pridáme maslo a chren a rozmixujeme Dochutíme citrónom, soľou, korením.
Podávame v hlbokom tanieri. Do ktorého položíme filet ten zalejeme krémovou chrenovou omáčkou a k nej pridáme varené zemiaky s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.