Špekáčiky na čiernom pive

Špekáčiky na čiernom pive

V našom kulináriu nie je ničím výnimočným, keď nám jedlo ponúkne muž. Tento týždeň bude spolu s Michalom Hercegom vyvárať Ján Petrik. Bol dlhoročným rozhlasovým redaktorom. Jeho meno nájdete pod viacerými zábavnými reláciami a s rozhlasom stále spolupracuje napríklad na seriáli Bakalári. Sme zvedaví, čo si pre nás dnes nachystal.

Špekáčiky na čiernom pive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na špekáčiky na čiernom pive potrebujeme:

  • 6 špekáčikov
  • 4 veľké cibule
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 3 guličky nového korenia
  • 6 čajových lyžičiek cukru
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 5 bobkových listov
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 1-2 chilli papričky

Špekáčiky si po dĺžke rozkrojíme na polovicu. Cibuľu nakrájame na hrubšie kúsky. Cesnak rozpučíme nahrubo nožom. Všetko vložíme do pekáča, podlejeme pollitrom čierneho piva a dáme na 2 hodiny do rúry vyhriatej na 160-180 stupňov. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame