Marhuľové knedle

Marhuľové knedle

Tento týždeň vyberáme recepty z Rakúsko Uhorskej kuchyne. Varíme s Beátou Repíkovou a Michalom Šafárikom.

Marhuľové knedle Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • varené zemiaky 1 kg
  • 300 g múky
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 20 gramov masla
  • 1 vajce
  • soľ
  • 10 až 12 marhúľ, prípadne kompót
  • koľko máme marhúľ toľko kociek cukru
  • 100 g masla
  • 100 g strúhanky


Postup: 

Zemiaky uvaríme roztlačíme pridáme vajce, smotanu, pridáme štipku soli, vypracujeme cesto.

Z marhúľ vyberieme kôstky, vložíme do nich kocku cukru, položíme ich na vyvaľkané cesto, ktoré nakrájame na obdĺžniky, zabalíme ich do cesta a varíme v osolenej vode zhruba 10 minút. Potom vyberieme a obalíme v strúhanke opraženej s maslom. Podávame ich aj s marhuľovým kompótom. Ten si uvaríme z marhúľ, 500ml vody a 60 g cukru. Podávame aj s vyšľahaným tvarohom.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame