Tento týždeň vyberáme recepty z Rakúsko Uhorskej kuchyne. Varíme s Beátou Repíkovou a Michalom Šafárikom.
Marhuľové knedle
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- varené zemiaky 1 kg
- 300 g múky
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 20 gramov masla
- 1 vajce
- soľ
- 10 až 12 marhúľ, prípadne kompót
- koľko máme marhúľ toľko kociek cukru
- 100 g masla
- 100 g strúhanky
Postup:
Zemiaky uvaríme roztlačíme pridáme vajce, smotanu, pridáme štipku soli, vypracujeme cesto.
Z marhúľ vyberieme kôstky, vložíme do nich kocku cukru, položíme ich na vyvaľkané cesto, ktoré nakrájame na obdĺžniky, zabalíme ich do cesta a varíme v osolenej vode zhruba 10 minút. Potom vyberieme a obalíme v strúhanke opraženej s maslom. Podávame ich aj s marhuľovým kompótom. Ten si uvaríme z marhúľ, 500ml vody a 60 g cukru. Podávame aj s vyšľahaným tvarohom.