V týchto dňoch viac menej maškrtíme, lebo v obľúbenej Rakúsko Uhorskej kuchyni sú v jedálnom lístku rôzne dobroty, poctivé, výdatné, ktoré nasýtia. Tak akú ďalšiu špecialitu si dnes pripravíme - s Beátou Repíkovou a so šéfkuchárom Michalom Šafarikom?
Cisársky trhanec
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujeme na cisársky trhanec:
- 3 vajcia
- 1/2 l mlieka
- 3 polievkové lyžice cukru
- štipka soli
- 350 gramov hrubej múky
- za hrsť hrozienok
- minerálna voda alebo sóda
- práškový cukor
- na slivkový kompót trochu cukru, škorice, klinčekov a vykôstkované slivky
Postup: cesto oddelíme žĺtka od bielka, žĺtok s cukrom vyšľaháme pridáme štipku soli, v mixéri rozmixujeme do peny, pridáme múku a za stáleho miešania v mixéri pridáme sneh .
Masu premiešame jemne, pridáme hrozienka, trochu minerálky. Aby bol trhanec nadýchaný.
Roztopíme maslo na panvici, pri strednej teplote necháme matu upiecť potom ju varechou roztrháme, dozlatista upečieme. Na vrch dáme slivkový kompót .
Ten uvaríme tak že uvaríme cukor, trochu škorice a klinčekov pridáme slivky a krátko podusíme.
Na poliaty cisársky trhanec ešte posypeme práškovým cukrom.