Rybacia polievka

Rybacia polievka

Rakúsko – Uhorská  kuchyňa  je veľmi obľúbená vo svete. Preto sme aj my z nej vybrali  niekoľko receptov - s Beátou Repíkovou a šéfkuchárom Michalom Šafárikom. Varíme rybaciu polievku s prerastenou slaninkou. Odkiaľ presne pochádza recept?

Rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na rybaciu polievku potrebujeme:

  • 1 liter rybacieho vývaru alebo zeleninového
  • 700 gramov filetov rôznych rýb, zubáč, šťuka ,
  • 200 gramov slaniny
  • 3 papriky najlepšie mix farieb červená oranžová žltá
  • 300 g koreňovej zeleniny
  • mrkvu
  • petržlen
  • 3 červené čili papričky alebo feferónky
  • 1/2 hlavičky cesnaku
  • za hrsť drvených paradajok alebo 4 lyžice paradajkového koncentrovaného pretlaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • štipku šafranu
  • kyslú smotanou
  • maslo alebo olivový olej


Postup: Rybacie filety vykostíme nakrájame na kúsky. Na kúsky nakrájame aj feferóny, cibuľu, slaninku. Rozohrejeme maslo alebo olej - cibuľku so slaninou opražíme. Pridáme papriku, mrkvu, petržlen a feferóny. Dusíme na slabom ohni 25 minút - s dvomi litrami rybacieho vývaru. Pridáme mletú papriku, pretlak alebo paradajky a vložíme kúsky filetov. Opatrne premiešame, pridáme zvyšok vývaru a necháme variť zhruba 10 minút. Potom filety vyberieme, polievku dochutíme trochou soli korenia a takto pripravenou zalejeme na tanieri pripravené filety. Podávame s dobrým maďarským klasickým zemiakovým chlebom.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame