Rakúsko – Uhorská kuchyňa je veľmi obľúbená vo svete. Preto sme aj my z nej vybrali niekoľko receptov - s Beátou Repíkovou a šéfkuchárom Michalom Šafárikom. Varíme rybaciu polievku s prerastenou slaninkou. Odkiaľ presne pochádza recept?
Rybacia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na rybaciu polievku potrebujeme:
- 1 liter rybacieho vývaru alebo zeleninového
- 700 gramov filetov rôznych rýb, zubáč, šťuka ,
- 200 gramov slaniny
- 3 papriky najlepšie mix farieb červená oranžová žltá
- 300 g koreňovej zeleniny
- mrkvu
- petržlen
- 3 červené čili papričky alebo feferónky
- 1/2 hlavičky cesnaku
- za hrsť drvených paradajok alebo 4 lyžice paradajkového koncentrovaného pretlaku
- 2 lyžice sladkej papriky
- štipku šafranu
- kyslú smotanou
- maslo alebo olivový olej
Postup: Rybacie filety vykostíme nakrájame na kúsky. Na kúsky nakrájame aj feferóny, cibuľu, slaninku. Rozohrejeme maslo alebo olej - cibuľku so slaninou opražíme. Pridáme papriku, mrkvu, petržlen a feferóny. Dusíme na slabom ohni 25 minút - s dvomi litrami rybacieho vývaru. Pridáme mletú papriku, pretlak alebo paradajky a vložíme kúsky filetov. Opatrne premiešame, pridáme zvyšok vývaru a necháme variť zhruba 10 minút. Potom filety vyberieme, polievku dochutíme trochou soli korenia a takto pripravenou zalejeme na tanieri pripravené filety. Podávame s dobrým maďarským klasickým zemiakovým chlebom.