Jablková polievka

Jablková polievka

Tento týždeň budeme variť so šéfkuchárom Michalom Šafárikom z Bratislavy, ktorý sa s Beátou Repíkovou - pri príprave ponukového lista na nasledujúce dni inšpiroval tradičnou kuchyňou z prostredia bývalého Rakúsko-Uhorska. Akú špecialitu nám pripravia na dnes?

212111011134; REPIK rakusko uh. kuchyňa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jablkovú polievku potrebujeme:

  • 500 gramov jabĺk
  • štipku soli
  • 250 až 300 ml vody
  • za hrsť sušených hrozienok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 150 gramov bieleho chleba - buď striedku alebo klasický sendvič
  • 2 lyžice medu
  • štipku škorice
  • 1/2 dcl brandy

Postup:

Prepláchneme hrozienka, ponoríme ich na 7 minút, povaríme a necháme odstáť. Ošúpané  a nakrájané jablká zalejeme vodou, aby nezhnedli, pridáme rozdrobenú striedku chleba, pridáme štipku škorice a dusíme pomaly kým jablká nezmäknú. Nakoniec to celé rozmixujeme a do polievky pridáme hrozienka, zamiešame, varíme maximálne dve minútky a odstavíme. Polievku dozdobíme nadrobno nakrájanými jablkami, poprípade lístkami šalvie a tymianu. Jablkovú polievku môžeme podávať či už studenú alebo horúcu...

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame