Tento týždeň budeme variť so šéfkuchárom Michalom Šafárikom z Bratislavy, ktorý sa s Beátou Repíkovou - pri príprave ponukového lista na nasledujúce dni inšpiroval tradičnou kuchyňou z prostredia bývalého Rakúsko-Uhorska. Akú špecialitu nám pripravia na dnes?
212111011134; REPIK rakusko uh. kuchyňa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jablkovú polievku potrebujeme:
- 500 gramov jabĺk
- štipku soli
- 250 až 300 ml vody
- za hrsť sušených hrozienok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 150 gramov bieleho chleba - buď striedku alebo klasický sendvič
- 2 lyžice medu
- štipku škorice
- 1/2 dcl brandy
Postup:
Prepláchneme hrozienka, ponoríme ich na 7 minút, povaríme a necháme odstáť. Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, aby nezhnedli, pridáme rozdrobenú striedku chleba, pridáme štipku škorice a dusíme pomaly kým jablká nezmäknú. Nakoniec to celé rozmixujeme a do polievky pridáme hrozienka, zamiešame, varíme maximálne dve minútky a odstavíme. Polievku dozdobíme nadrobno nakrájanými jablkami, poprípade lístkami šalvie a tymianu. Jablkovú polievku môžeme podávať či už studenú alebo horúcu...