ME vo futbale 21 ročných
ME vo futbale 21 ročných

Kačacie prsia s hubami, petržlenovým pyré, pomarančovou omáčkou a petržlenovým olejom

Kačacie prsia s hubami, petržlenovým pyré, pomarančovou omáčkou a petržlenovým olejom

So znalcom našej i medzinárodnej gastronómie Miroslavom Lenkom - vám dnes bude Janka Bleyová núkať recept, ktorý vynikajúco ladí s obdobím hodov. A čo to bude? Počúvajte, dozviete sa...

Kačacie prsia s hubami, petržlenovým pyré, pomarančovou omáčkou a petržlenovým olejom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kačacie prsia s restovanými hubami, petržlenovým pyré, pomarančovou omáčkou a petržlenovým olejom na štyri porcie potrebujete:
4 kusy kačacích pŕs s kožou

Na pomarančovú omáčku si pripravte:

  • šťavu z 2 pomarančov
  • kôru z jedného bio pomaranča
  • 2 dl portského vína
  • 0,5 l silného vývaru
  • jednu šalotku
  • plátok masla
Na petržlenové pyré bude stačiť:
  • 6 petržlenov
  • 3 menšie zemiaky
  • 1 dl smotany na šľahanie
  • maslo

Na restované huby:

  • 150 g hríbov (dubáky, kuriatka)
  • 2 šalotky
  • 1 dl bieleho vína
  • čerstvý citrónový tymián
  • soľ a korenie

Petržlenový olej pripravíte z:

  • 1 dl olivového oleja
  • hrste  petržlenovej vňate


Postup:

Kožu na prsiach narežeme, osolíme a okoreníme, vložíme do studenej panvice bez tuku, kožou dole a na strednom ohni opekáme, pokiaľ nie je koža hnedá a chrumkavá. Zvýšime teplotu, prsia otočíme, zatiahneme asi 1 minútu a vložíme do rúry vyhriatej na 200C, cca na 8-10 minút. Hotové prsia vyberieme z panvice a necháme odstáť asi 15 minút...

Petržlenové pyré:

Petržlen a zemiaky očistíme, nakrájame a varíme domäkka v osolenej vode. Zlejeme, pridáme smotanu, maslo, rozmixujeme a prepasírujeme. Dochutíme soľou a korením.

Hríby očistíme, šalotku nakrájame nadrobno, orestujeme na panvici v tuku, ktorý pustili prsia, pridáme hríby, tymián, orestujeme 5 minút, podlejeme vínom a dochutíme soľou a korením...
 
Pomarančová omáčka:

Šalotku nakrájame nadrobno, orestujeme ju na tuku z kačky. Pridáme pomarančovú šťavu, víno, kôru, vývar a zredukujeme na švrtinu. Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme maslo, rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.

Petržlenový olej:

Vňať nasekáme nadrobno a spolu s olejom rozmixujeme, prepasírujeme, pripadne precedíme cez plátno.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie 10:39

Práve vysielame