Jemne pikantné kokosové curry s maslovou tekvicou, karfiolom a cícerom

Jemne pikantné kokosové curry s maslovou tekvicou, karfiolom a cícerom

Znalec gastronómie a domáci kuchár Miroslav Lenko, sa netají tým, že rád experimentuje s chuťami. Aj preto vám v dnešnom recepte s Jankou Bleyovou - ponúka netradičnú kombináciu korenín, semiačok a plodov z našich záhrad, ktoré vyvolajú v ústach zaujímavý chuťový zážitok...

Jemne pikantné kokosové curry s maslovou tekvicou, karfiolom a cícerom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jemne pikantné kokosové curry s maslovou tekvicou, karfiolom a cícerom potrebujete:

  • 1 malú maslovú tekvicu
  • 200 g cíceru
  • 1 malý karfiol
  • 4 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 chilli papričku
  • 1 polievkovú lyžicu garam masaly
  • 1 čajovú lyžičku rímskej rasce, mletého koriandru, mletej kurkumy, mletého kardamónu a černuchy siatej
  • 10 guličiek nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • 2 konzervy krájaných paradajok
  • 2 konzervy kokosového mlieka
  • rastlinný olej
  • limetkovú šťavu
  • koriandrovú vňať
  • soľ


Postup:

Cícer si vopred namočíme, najlepšie na noc. Vodu zlejeme a cícer uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Vo väčšej panvici alebo hrnci orestujeme sprudka na oleji na veľké kusy nakrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme na plátky nakrájaný cesnak, chilli a nastrúhaný zázvor. Pridáme všetky koreniny, orestujeme asi 30 sekúnd a zalejeme 2 dl vody a pridáme paradajky, na kocky nakrájanú tekvicu, osolíme a varíme 10 minút. Karfiol si rozdelíme na menšie ružičky a spolu s cícerom ho pridáme do curry a varíme ďalších 7 minút. Na záver curry zjemníme kokosovým mliekom, dochutíme soľou a limetkovou šťavou. Na tanieri curry posypeme koriandrovou vňaťou a nasucho opraženou černuchou. Podávame s jasmínovou ryžou, alebo chlebovými plackami Naan.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame