Možno aj vy patríte medzi gurmánov, ktorí radi ochutnávajú nové jedlá. Ináč chutia na Slovensku a ináč v krajine, v ktorej ich špeciálne pripravujú. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Ľuby Daubnerovej, na Ukrajine by vám ponúkli bánoš.
Bánoš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu bánošu potrebujeme:
- vodu
- kukuričnú múku
- bryndzu
- tuk
- oškvarky
Do vriacej vody dáme kukuričnú múku. Vznikne nám kaša, ktorú drevenou vareškou vypracujeme. Nezabudnime dodať trocha masti.
Všetko vyklopíme na hlinenú misu, lyžicou vyhĺbime jamky, do ktorých dáme rozohriate oškvarky a bryndzu.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk