Hovädzia polievka

Hovädzia polievka

Mnohí z nás obľubujú rôzne polievky a nevynechajú ich pred hlavným chodom. 

Kým taký paprčkový guláš zo starej prešporskej kuchyne aj nasýti, dobrá hovädzia polievka pripraví náš žalúdok na ďalší chod. Ako ju varia študenti SOŠ na Farského ulici v Bratislave? Beáta Repíková sa rozpráva so študentom 3. roč. odboru kuchár Lukášom Majzlánom.

Hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 500 g hovädzieho mäsa z pliecka, 1 cibuľu s napichnutými klinčekmi, 2 kaleráby, 3 mrkvy, 1 hlávku špicatej kapusty, 60 g postrúhaného chrenu, soľ, mleté čierne korenie a tri lyžice masla. 

Postup
Hovädzie mäso pokrájame na kocky a vložíme ho do vriacej slanej vody, potom pridáme cibuľu s klinčekmi. Opäť povaríme, potom očistíme ostatnú zeleninu, nakrájame a pridáme do polievky. Polievku uvaríme a nakoniec pridáme nastrúhaný chren a maslo, aby sa pekne v polievke rozpustilo.  

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame