Kelové závitky

Kelové závitky

O kuchyni starej Bratislavy vyšli už štyri knihy. Možno mnohé receptúry poznáte a varíte ich nielen v bežný deň, ale aj k slávnostným príležitostiam.

Sú totiž chutné a možno ich podávať s rôznymi prílohami, tak ako aj kelové závitky, ktoré si dnes varíme opäť s Beátou Repíkovou a študentom odboru kuchár z SOŠ na Farského ulici č. 9. v Bratislave Lukášom Majzlánom.

Kelové závitky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 80 g naturálnej dlhozrnnej ryže, soľ, 12 kelových listov, 250 ml zeleninového vývaru, jednu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 feferónku, 300 g zomletého jahňacieho mäsa, jedno vajce, 1 lyžicu posekaného oregana, 1 lyžicu posekanej bazalky, 1 lyžicu rajčinového pretlaku, 2 lyžice strúhanky, mleté čierne korenie, 200 ml suchého bieleho vína.
Jahňacie mäso môžeme nahradiť hovädzím mäsom.

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame