Máte chuť na niečo sladké? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s bývalou letuškou Boženou Volkovou.
Ovocný koláč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho zopakujem:
POTREBUJEME:
- 125 g masla
- 125 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125 g múky
- 1 väčšie vajce
- 1 tortové želé
- maslo na vytretie formy
- strúhanku na vysypanie formy
POSTUP:
Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame ručným mixérom, pridáme vajce. Celú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.Cesto uložíme rovnomerne do formy a dáme do vyhriatej rúry (175 °C) asi na 20 minút piecť. Skúsime špajľou, či je upečené.
Navrch poukladáme ovocie. Buď jeden druh, alebo lepšie, niekoľko farebne odlišných a zalejeme podľa návodu pripraveným a trochu vychladnutým tortovým želé. Ideálne je kombinovať drobnejšie ovocie čerstvé s kompótom. Napríklad okraje obložiť mesiačikmi mandarínok alebo štvrtinami kalifornských broskýň dookola, do stredu napr. jahody a medzitým čučoriedky, maliny alebo mix ovocia. Ja ešte zvyknem prizdobiť lístkami mäty.
Ak si urobíme klasický vanilkový krém resp. vanilkový puding vymiešaný s maslom a cukrom alebo mascarpone krém s tvarohom a šľahačkou alebo trasený nevarený vanilkový krém a uložíme ho na upečený koláč a až na to dáme ovocie a želé - je z toho parádna tortička...