Tento týždeň pripravuje kulinárske lahôdky bývalá letuška Božena Volková. Dnes našla inšpiráciu v krajine galského kohúta, kde sa výborne varí aj pečie. Možno neviete, že Francúzi, ktorí sú vyhlásení gurmáni, vyrábajú viac ako 350 rôznych druhov syra. Zaujímavé je aj to, že vo Francúzsku každý deň vydajú dve nové kuchárske knihy. Na dnešný recept bol zvedavý aj Miroslav Würfl...
Francúzsky cukinový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola Božena Volková, ktorá dnes pripravovala francúzsky cukinový nákyp... Zopakujme si suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Potrebujeme:
- 6 menších cukín
- 6 vajíčok
- 2 cibule
- 6 lyžíc šľahačkovej smotany, minimálne 33 - percentnej
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- kúsok masla
- veľkú hrsť čerstvej nasekanej mäty
- na dochutenie soľ a mleté čierne korenie
POSTUP:
Nasekáme cibule aj cukiny a opekáme ich spoločne na panvici na olivovom oleji. Keď zmenia farbu, vyberieme ich do misy. V inej mise rozšľaháme vajíčka so šľahačkou a mätou a primiešame opečené cukiny a cibule. Zapekaciu misu si vymastíme maslom a dnu vlejeme zmes cukiny s vajíčkami. Potom túto misu vložíme do väčšieho pekáča s horúcou vodou a pečieme asi 45 minút. Tento cukinový nákyp sa servíruje horúci s omáčkou z čerstvých rajčín... Dobrú chuť!