Karfiol a la bryndzové halušky

Karfiol a la bryndzové halušky

Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne bývalej letušky a lektorky spoločenského správania Boženy Volkovej. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka...

Karfiol a la bryndzové halušky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola Božena Volková, ktorá dnes pripravovala netradičné bryndzové halušky  zo Záhoria. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Potrebujeme:

  • 1 menšiu hlávku karfiolu
  • 200 g  bryndze
  • 1 kyslú smotanu
  • 200 g  domácej údenej slaniny
  • posekanú pažítku

Karfiol umyjeme, rozoberieme a uvaríme v slanej vode. Posekáme ho na menšie kúsky, asi ako halušky. Smotanu trochu zohrejeme a rozmrvíme v nej bryndzu. Slaninku nakrájame a vyškvaríme oškvarky. Posekaný karfiol zalejeme bryndzou a posypeme oškvarkami - a vrch ozdobíme na drobno nakrájanou pažítkou...

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame