Tento týždeň vám ponúkneme recepty z kuchyne bývalej letušky a lektorky spoločenského správania Boženy Volkovej. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka...
Karfiol a la bryndzové halušky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola Božena Volková, ktorá dnes pripravovala netradičné bryndzové halušky zo Záhoria. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Potrebujeme:
- 1 menšiu hlávku karfiolu
- 200 g bryndze
- 1 kyslú smotanu
- 200 g domácej údenej slaniny
- posekanú pažítku
Karfiol umyjeme, rozoberieme a uvaríme v slanej vode. Posekáme ho na menšie kúsky, asi ako halušky. Smotanu trochu zohrejeme a rozmrvíme v nej bryndzu. Slaninku nakrájame a vyškvaríme oškvarky. Posekaný karfiol zalejeme bryndzou a posypeme oškvarkami - a vrch ozdobíme na drobno nakrájanou pažítkou...