Nátierka zo suchohríbov

Nátierka zo suchohríbov

Hovoria mu babka, ričiak, tŕňovec, žabiak a ide o jedlú hubu z čeľade hríbovitých. Na Slovensku je veľmi častý. Rastie v listnatých aj ihličnatých lesoch , najmä v blízkosti potokov a väčšinou v skupinách. Je veľmi chutný v čerstvom stave a vhodný aj na konzervovanie. Práve z neho sa naučíme dnes pripravovať chutnú nátierku. Ak ste ešte podľa reginálnych názvov neprišli na to, o akú hubu ide - spresníme informáciu. Konkrétne skúsená hubárka Ľudmila Krištofová z Jánovej Vsi v okrese Partizánske, ktorú o recept požiadala Hana Michalčíková.

Nátierka zo suchohríbov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak patríte k tým, ktorí jeseň využívajú na to, aby si pripravili zásoby na zimu, možno vám padne vhod recept Ľudmily Krištofovej z Jánovej Vsi v okrese Partizánske na Nátierku zo suchohríbov. 

Budeme potrebovať:

  • 1 kg húb - suchohríbov
  • 1/2 kg kápie - červenej
  • 1/2 kg cibule
  • 1,5 dcl oleja, môže byť aj menej
  • 3 dcl kečupu
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice vegety
  • podľa chuti čili papričky a sedem strúčikov cesnaku

Všetko spolu podusiť, rozmixovať a sterilizovať 30 až 45 minút. Na záver dať ešte do pary.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame