Dnes si prídu na svoje tí, ktorí netaja svoju lásku k mäsu. Mäso je hlavnou zložkou dnešnej špeciality, ktorej výhodou je, že je pripravená rýchlo a z dostupných ingrediencií. Recept pripravila Ľudmila Krištofová z Janovej Vsi v okrese Partizánske a Hanu Michalčíkovú zaujal už samotným názvom.
Lyžičkové mäso podľa receptu Ľudmily Krištofovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Lyžičkové mäso podľa receptu Ľudmily Krištofovej z Janovej Vsi v okrese Partizánske potrebujeme:
- 600 g kuracích pŕs, ktoré pokrájame na kocky,
- 3 celé vajíčka
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 polievkovú lyžicu polohrubej múky
600 g kuracích pŕs, ktoré pokrájame na kocky. Do mixéra dáme 3 celé vajíčka, 3 polievkové lyžice oleja, jednu polievkovú lyžicu polohrubej múky, všetko dobre rozmixovať, potom pridať pol polievkovej lyžice vegety, soľ podľa chuti, jednu polievkovú lyžicu horčice a jednu polievkovú lyžicu kečupu. To popridávame, nakoniec ochutíme čiernym korením a zmiešame s mäsom. Necháme pol hodinu odstáť v chladničke a potom do rozpáleného ohňa vkladáme polievkovou lyžicou mäsové kôpky a opekáme z oboch strán. Prílohou môžu byť opekané zemiaky alebo ryža.