Recept z dielne študenta Lukáš Majzlána z SOŠ Farského 9 v Bratislave.
Od suši po vegetariánske jedlá – v mestách jeme všetko. Ale nie je viditeľná sieť, kde by bola zastúpená naša tradičná kuchyňa. Tak, čo poviete na tradičnú prešporskú kuchyňu v Rádiu Regina? Tento týždeň z nej vyberá Beáta Repíková so študentom Lukášom Majzlánom. Čo je v ponuke dnes?
Rebierka na pive Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 880 g bravčových rebier, 2 litre piva, 20 g rozmarínu, 10 g čierneho mletého korenia, 10 g soli.
Postup: Bravčové rebierka si naporcujeme a umyjeme, dáme ich variť s rozmarínom. Uvarené rebrá osolíme aj okoreníme, podlejeme pivom a dáme piecť. Počas pečenia stále a pravidelne podlievame pivom. Uvarené rebierka a potom ochutené pečieme pri 180 stupňoch, až kým sú zlatisté. Môžeme ich podávať s baraními rohmi.