Cuketový prívarok s pučenými zemiakmi a vajíčkom

Cuketový prívarok s pučenými zemiakmi a vajíčkom

Miroslav Lenko, s ktorým tento týždeň varí moja kolegyňa Janka Bleyová, síce rád experimentuje a občas pri svojich  kuchárskych špecialitách, poriadne popustí uzdu fantázii, ale ako sám povedal rád oživuje aj recepty našich starých mám. Napokon, taký je aj ten dnešný.

Cuketový prívarok s pučenými zemiakmi a vajíčkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na cuketový prívarok s pučenými zemiakmi a vajíčkom potrebujete tieto ingrediencie:

  • 3 stredne veľké cukety
  • 2 väčšie cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 gramov masla
  • 200 mililitrov smotany
  • 400 gramov zemiakov
  • bobkový list
  • nové celé korenie
  • mletú rascu
  • čierne mleté korenie
  • cukor
  • ocot
  • kôpor a vajce

Postup:

Cuketu umyjeme, odrežeme konce a nahrubo nastrúhame. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a orestujeme na časti masla (druhú časť si necháme do zemiakov) do zlata. Pridáme cuketu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, nové celé korenie, mletú rascu a restujeme približne 3 minúty. Cuketa sama pustí dosť vody, v prípade potreby môžeme podliať. Varíme asi 10 minút, kým  cuketa úplne nezmäkne. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky, varíme v osolenej vode domäkka. Do prívarku pridáme smotanu, necháme prevrieť a odstavíme. Pridáme nasekaný kôpor, dochutíme podľa potreby soľou, cukrom a octom. Uvarené zemiaky zlejeme, pridáme maslo a popučíme. Prívarok podávame s vajcom, ktoré si môžete pripraviť na viacero spôsobov napr. na tvrdo, volské oko, stratené vajíčko. Cuketu môžete zameniť za klasickú tekvicu, alebo hokkaido.

Autor: Janka Bley

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame