Včera nám fanúšik zdravej gastronómie Miroslav Lenko servíroval pstruha a dnes to bude ako sa hovorí „z iného súdka“. Autor receptu sa však dušuje, že šalátovú originálnu dobrotu, zvládnete pripraviť za päť minút. Šalát, ktorý s ním namieša Janka Bleyová, ale rozhodne nebude taký, na aký sme zvyknutí.
Listový šalát s jahodami, fetou a medovou zálievkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu listového šalátu s jahodami, fetou a medovou zálievkou budete potrebovať:- 100 gramov zmesi listových šalátov
- 100 gramov jahôd
- 50 gramov syru feta
- čerstvú mätu
Na zálievku si pripravte:
- 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- čajovú lyžičku dijonskej horčice
- polievkovú lyžicu medu
- soľ a korenie
Postup:
Zmes listových šalátov poriadne umyjeme a vysušíme. Umyté jahody očistíme od stopiek, a prekrojíme na polovice. V stredne veľkej miske poriadne spolu vymiešame všetky suroviny na zálievku, až kým nám nevznikne hustá, avšak stále tekutá konzistencia. Do väčšej misy vložíme šalátové listy, pridáme jahody, prelejeme zálievkou a poriadne premiešame tak, aby každý lístok bol obalený zálievkou. Potom pridáme nasekané lístky čerstvej mäty a posypeme syrom feta.