Filet z pstruha s karotkovým pyré a blanšírovanou brokolicou

Filet z pstruha s karotkovým pyré a blanšírovanou brokolicou

Rýchle, zdravé a naše aj takéto prívlastky mávajú  recepty Miroslava Lenka, ktorý sa kuchárskemu fortieľu priúčal v Taliansku i vo Veľkej Británii. Náš majster kuchár má však ako on s úsmevom hovorí aj pridanú hodnotu: varí s láskou pre svojich najbližších. Dnes mu v kuchyni asistuje Janka Bleyová.

Filet z pstruha s karotkovým pyré a blanšírovanou brokolicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Približne za 25 minút si môžete pripraviť filet z pstruha s karotkovým pyré a blanšírovanou brokolicou a potrebujete:

  • 4 filety z pstruha s kožou
  • 500 gramov mrkvy
  • jeden väčší zemiak
  • brokolicu
  • maslo
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarín
  • bobkový list
  • klinčeky
  • celá škorica
  • soľ a korenie

Postup:
Mrkvu a zemiak očistíme a nakrájame na malé kocky, do menšieho hrnca pridáme maslo a keď je rozpustené pridáme mrkvu a zemiaky. Restujeme približne 3 minúty, osolíme, aby zelenina pustila vodu. Zalejeme ešte vodou, pridáme čerstvý rozmarín, bobkový list, klinčeky, škoricu a varíme až pokiaľ nebude mrkva mäkká. Medzitým vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, brokolicu rozdelíme na väčšie kúsky, ktoré umyjeme a vložíme na 4 minúty do vriacej vody. Priamo z hrnca brokolicu vkladáme do misky so studenou vodou a ľadom, aby sme okamžite zastavili proces varenia.  Brokolica tak ostane krásne zelená, šťavnatá a mierne chrumkavá. Filety osolíme a okoreníme z oboch strán a na panvici rozohrejeme olivový olej. Filet vkladáme na panvicu kožou dole. Po 3 minútach filet otočíme a opekáme asi minútu, potom ho opäť otočíme kožou dole, stiahneme plameň a pridáme plátok masla. Roztopené maslo lyžicou prelievame cez rybu asi minútu, potom rybu vyberieme z panvice. Mrkvu zlejeme, vyberieme všetky koreniny, pridáme hrubší plátok masla a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame