Recepty Miroslava Lenka si získali obľubu aj na sociálnych sieťach, pretože jedlá okoreňuje vlastnou fantáziou a navyše: špeciality, ktoré pripravuje nielen chutia, ale sú cenovo dostupné aj „bežným smrteľníkom“. S týmto zástancom zdravej gastronómie, tento týždeň varí moja kolegyňa Janka Bleyová.
Hráškový krém Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Hráškového krému s mätou vám stačí 15 minút a potrebujete tieto suroviny:- 400 g hrášku
- dva strúčiky cesnaku
- 600 mililitrov zeleninového vývaru
- 100 mililitrov smotany na šľahanie
- lístky mäty
- olivový olej
- soľ a korenie
Postup:
Do stredne veľkého hrnca vlejeme vývar a pridáme mrazený hrášok, cesnak, soľ, korenie a na miernom ohni varíme približne 10 minút. Následne ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Ak chceme dosiahnuť hladký krém, tak v tejto fáze polievku treba precediť cez jemné sitko. Do polievky potom pridáme smotanu, necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Polievku podávame s nasekanými lístkami mäty a pokvapkané olivovým olejom.