Papanáš

Papanáš

Sladkou bodkou za nedeľným obedom býva aj dezert. Ako je to v Rumunsku? Opýtala sa Viera Horáková Jany Lančaričovej, ktorá tam žije už štvrtý rok.

Papanáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu papanášu potrebujeme:

  • sladký kravský syr
  • hladkú múku
  • vajíčko
  • sódu bikarbónu
  • trocha citrónovej šťavy
  • strúhanú citrónovú kôru
  • vanilkový cukor
  • štipku soli

Polevu pripravíme z kyslej smotany a kyslejšieho džemu.Všetky suroviny zmiešame, postupne pridávame múku a vytvorené cesto necháme 10-15 minút odstáť. Na pomúčenej doske formujeme malé guličky, na ktorých palcom vytvoríme malú priehlbinku do ktorej vložíme ešte menšiu guličku z cesta. Takto vytvorené papanáše vložíme do horúceho oleja a z každej strany 2-3 minúty smažíme. Podávame s kyslou smotanou a kyslejším džemom

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame