Sladkou bodkou za nedeľným obedom býva aj dezert. Ako je to v Rumunsku? Opýtala sa Viera Horáková Jany Lančaričovej, ktorá tam žije už štvrtý rok.
Papanáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu papanášu potrebujeme:
- sladký kravský syr
- hladkú múku
- vajíčko
- sódu bikarbónu
- trocha citrónovej šťavy
- strúhanú citrónovú kôru
- vanilkový cukor
- štipku soli
Polevu pripravíme z kyslej smotany a kyslejšieho džemu.Všetky suroviny zmiešame, postupne pridávame múku a vytvorené cesto necháme 10-15 minút odstáť. Na pomúčenej doske formujeme malé guličky, na ktorých palcom vytvoríme malú priehlbinku do ktorej vložíme ešte menšiu guličku z cesta. Takto vytvorené papanáše vložíme do horúceho oleja a z každej strany 2-3 minúty smažíme. Podávame s kyslou smotanou a kyslejším džemom