Aj vy máte niekedy pocit, že varíte dookola stále to isté? Naše rozhlasové kulinárium môže byť pre vás aj tento týždeň dobrou inšpiráciou. Ponúkneme vám recepty z málo známej rumunskej kuchyne. Viera Horáková ich získala od Jany Lančaričovej, ktorá v krajine Karpát, čiernomorského pobrežia a starobylých miest žije už štvrtý rok.
Kiftele Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak ste si recept na kiftele nestihli zapísať, zopakujem vám ho.
Potrebujeme:
Mastnejšie bravčové mäso, zemiaky, starší chlieb, cibuľu, cesnak, soľ, korenie, kôpor, trocha mlieka a vajíčko. Zemiaky s mäsom a cesnakom pomeliete, pridáte chlieb, ktorý ste namočili v mlieku, vajíčko, nakrájanú cibuľku, kôpor, koreniny.
Zo zmesi vytvoríte malé guličky, ktoré vysmažíte na oleji.