Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Nesmie v ňom chýbať mäso, ovocie, zelenina alebo ryby. Možno aj Vy poznáte príslovie: „Kto je ryby v každom čase, ten je zdravý a štíhly v páse.Miroslava Würfla preto ani neprekvapilo, keď mu šéfkuchár Richard Šafárik povedal názov dnešného receptu.
Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane so zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval grilovaného zubáča s listovým špenátom na smotane s petržlenovými zemiakmi.
SUROVINY:
- 800 g zubáča
- 200 g čerstvého špenátu ( listy )
- smotanu na varenie 2 dcl
- olej 1 dcl
- cesnak 50 g
- cibuľu 100 g
- soľ
- nové zemiaky 600 g
- maslo 50 g
- 1 citrón
- a petržlenovú vňať 20 g
POSTUP:
Zubáča si umyjeme, nasolíme, upečieme ho na oleji na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava. Cibuľu nakrájame na kocky a na panvičke ju orestujeme, pridáme umytý a osolený špenát, podusíme ho, pridáme smotanu a trošku cesnaku. Zemiaky si v slanej vode uvaríme a scedíme. Na uvarené zemiaky položíme kúsky masla a nasekanú petržlenovú vňať. Jedlo ozdobíme plátkom citrónu a môžeme podávať.