Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane so zemiakmi

Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane so zemiakmi

Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Nesmie v ňom chýbať mäso, ovocie, zelenina alebo ryby. Možno aj Vy poznáte príslovie: „Kto je ryby v každom čase, ten je zdravý a štíhly v páse.Miroslava Würfla preto ani neprekvapilo, keď mu šéfkuchár Richard Šafárik povedal názov dnešného receptu.

Grilovaný zubáč s listovým špenátom na smotane so zemiakmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval grilovaného zubáča s listovým špenátom na smotane s petržlenovými zemiakmi.

SUROVINY:

  • 800 g zubáča
  • 200 g čerstvého špenátu ( listy )
  • smotanu na varenie  2 dcl
  • olej 1 dcl
  • cesnak 50 g
  • cibuľu 100 g
  • soľ
  • nové zemiaky  600 g
  • maslo 50 g
  • 1 citrón
  • a  petržlenovú vňať  20 g


POSTUP:

Zubáča si umyjeme, nasolíme, upečieme ho na oleji na rozpálenej panvici z oboch strán do chrumkava. Cibuľu nakrájame na kocky a na panvičke ju orestujeme, pridáme umytý a osolený špenát, podusíme ho, pridáme smotanu a trošku cesnaku. Zemiaky si v slanej vode uvaríme a scedíme. Na uvarené zemiaky položíme kúsky masla a nasekanú petržlenovú vňať. Jedlo ozdobíme plátkom citrónu a môžeme podávať.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame